Често задавани въпроси

Тук ще намерите отговори на въпросите, които срещам най-често в работата си. Ако все пак искате да попитате нещо специфично, винаги можете да се свържете с мен по телефона или чрез формата за контакти

КАКВО ДА НАПРАВЯ, ЗА ДА ЗАПАЗЯ ЧАС ЗА ФОТОСЕСИЯ?

Обадете ми се на телефон 0886003394 между 9 и 19ч., пишете ми на мейл: gorgon@gbg.bg или на формата от ЗА ВРЪЗКА С МЕН.
Напишете коя е предпочитаната от вас дата за фотосесията, час, а ако е събитие и локация.
Добре е да ми се обадите поне 1 седмица преди фотосесията.

КАК ДА ПОДАРЯ ВАУЧЕР ЗА ФОТОСЕСИЯ?

Пишете ми на чие има да бъде ваучера и за какъв пакет ( вижте в УСЛУГИ), а аз ще ви изпратя номера на фирмената сметка. Изпратете ми потвърждение за плащане и в рамките на работния ден ще получите ваучера в електронен вид на мейла ви.

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СИ ИЗБЕРА КАДРИТЕ ЗА ОБРАБОТКА (ПРИ ПОРТРЕТНИ ФОТОСЕСИИ)?

Да, възможно е, но трябва да ми кажете предварително. В този случай обработката на вашите кадри ще отнеме повече време – до 3 седмици.

ЩЕ ПОЛУЧА ЛИ НЯКАКЪВ БОНУС?

Ако сте ме избрали за Ваш фотограф не за първи път ще получите кадри бонус. Ако имам Вашето разрешение да публикувам 1-2-3 снимки от Вашата фотосесия в моето порфолио също ще получите кадри бонус.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАМ, ЗА ДА СЕ ПОДГОТВЯ ЗА МОЯТА ФОТОСЕСИЯ СРЕД ПРИРОДАТА?

Светлината е най-хубава по залез, така че планирайте своята фотосесия между 17:30 и 20:00ч. (в зависимост от сезона и силата на слънцето). Можем да снимаме и през седмицата, и уикендите.
Аз избирам интересните за снимки локации в конкретния момент. Фотосесиите се провеждат в гр. София: или в историческия център на града, или в Борисовата градина. С удоволствие ще ви снимам и в покрайнините на София, но вие поемате транспорта до желаното място.
Подберете няколко тоалета като избягвате ситно райе, големи лога и картинки. Оптималните цветове ще обсъдим в разговор.
На семейните снимки е хубаво всички да са облечени в тон цветово и стилово.
Винаги нося аксесори, но и вие може да донесете любима играчка, аксесоар. В моите фотосесии акцентът не пада върху аксесоарите, а върху модела и неговите състояния.
При индивидуалните фотосесии на възрастни е необходимо дамите да са се погрижили за грим и прическа.

КАКВА ОБРАБОТКА ПРАВИТЕ НА СНИМКИТЕ?

При портретните фотосесии правя дълбок ретуш на всички снимки.
При репортажните фотосесии от сватби, кръщенета и рождени дни правя базисна обработка, но при някои важни кадри в близък план правя допълнителна обработка. Възможни са и леки фотошоп намеси, но трябва да коментираме предварително. Не правя сериозни корекции на лице и тяло на фотошоп.

ВЪЗМОЖНА ЛИ Е ЛИЧНА СРЕЩА ПРЕДИ ФОТОСЕСИЯТА?

Личната среща е задължителна, когато искате да заснема вашата сватба или абитуриентски бал. В останалите случаи пишете на имейла ми или ми позвънете, ако имате допълнителни въпроси.